Optimer Din Hjemmearbejdsplads Med En Ny SkæRm

Virksomheder skal i den forbindelse først og fremmest være opmærksomme på, at de almindelige pligter under arbejdsmiljølovgivningen også gælder, når medarbejderen arbejder hjemmefra. Hvis medarbejderen har flere arbejdsgivere, har virksomhederne i den forbindelse en samarbejdspligt. I forhold til krav om udarbejdelse af en APV har Arbejdstilsynet direkte udtalt, at virksomheder uanset den nuværende situation fortsat er forpligtede til at udarbejde en APV.
Så læn dig tilbage, og nyd denne gennemgang af en række absolut lækre produkter. Denne artikel er ikke sponsoreret og de udvalgte produkter er derfor udvalgt udelukkende på baggrund af forfatterens personlige erfaring og præference-sæt.
fremtidens arbejdsplads
Når alt kommer til alt, er produktiviteten ikke altid højere på kontoret. For at få fjernarbejde til at fungere har vi brug for de rigtige ledere, de rigtige værktøjer og masser af tillid. Mere end nogensinde før er der brug for samarbejde og gennemsigtighed på tværs af arbejdspladsen – og det er her, teknologien kan hjælpe os.
Der er så mange overspringshandlinger man kan give sig i kast med og pludselig har man brugt en hel dag på at ordne vasketøj, se serier eller rydde ud i klædeskabet. Så sørg for at du får lavet en plan for din dag, at du kommer op i ordentlig tid og for sat dig ved din arbejdsstation. Brug gerne en fysisk kalender eller tavle til at holde styr på møder og aftaler, og sørg for der er ryddet op på bordet, så det ser klart og indbydende ud. At arbejde hjemmefra kræver stor selvdisciplin, så sørg for at indrette din arbejdsstation, så det bliver et behageligt sted at være.
fremtidens arbejdsplads
Læs mere om, hvordan vi kan hjælpe jer med at sikre overholdelse af persondatareglerne her. Vil du holde dig opdateret på nyheder og arrangementer inden for IUNOs specialer? Så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Danmark Sverige Norge Dansk Svensk Norsk Engelsk
IKEA’s nyere IDÅSEN-serie regnes for den kommende afløser til deres ekstremt populære BEKANT-serie, som de fleste af os nok har set før. IDÅSEN introducerer nogle nye interessante features.
Planter renser ikke bare luften, det er også bevist at de får os til at slappe af. Placer din arbejdsstation tæt ved et vindue og lad lyset strømme ind og give dig energi. Sørg også for at åbne vinduerne med jævne mellemrum, så du får noget frisk luft ind. Har du tid i løbet af dagen, så gå, cykel eller løb dig en lille tur, så du kan komme tilbage til arbejdet med fornyet energi. Vil du have endnu mere inspiration til hvordan du kan indrette din hjemmearbejdsplads?
Virksomheder skal derfor samtidig sikre iværksættelse af de rette sikkerhedsforanstaltninger, som blandt andet følger af persondatareglerne, når medarbejderne arbejder hjemmefra. I den forbindelse skal virksomheder især være opmærksomme på: At sikkerhedsniveauet skal modsvare det øgede trusselsbillede mod Danmark
Det er uden tvivl en nice-to-have, men alligevel lidt fedt. Hvis du kan, så vælg et stort bord. Du vil sætte pris på den ekstra plads.
Når man arbejder hjemmefra, kan det påvirke børnepasning og andre ansvarsområder, så medarbejderens produktive arbejdstid bliver forskubbet. Ovenstående er en pressemeddelelse fremsendt af Seniorkonsulent Jes Schyum Nørballe, Danmarks hurtigstvoksende donutkæde Bronuts er kommet til Aalborg
Hjemmearbejde fra udlandet For medarbejdere, der bor i et EU/EØS-land og arbejder i et andet EU/EØS-land, kan hjemmearbejde rejse særlige spørgsmål om social sikring og skat. Virksomheder med medarbejdere, der eksempelvis bor i Sverige og arbejder i Danmark, vil derfor ikke opleve, at der sker ændringer i deres sociale sikring på trods af hjemmearbejde. Samme medarbejdere kan også risikere, at hjemmearbejde kan påvirke deres skattemæssige forhold. Spørgsmålet er dog fortsat uafklaret, da SKAT endnu ikke har taget stilling til, hvilke skattemæssige konsekvenser det kan få for pendlere.
Indefrosne feriepenge skal ikke finansieres af virksomheder Nyt lovforslag: Indefrosne feriepenge bliver ikke udbetalt af virksomheder Overtrædelser af gavepolitik var bortvisningsgrund Lovforslag: Udvidet adgang til at varsle sommerferie under lønkompensationsordningen Morgenmøde om omstruktureringer i de nordiske lande
At processer for fjernadgang sikres, og at medarbejdere er bekendte hermed At infrastruktur understøtter fjernadgang, og at I har tilstrækkelig kapacitet, licenser, mv. At der stilles tilstrækkelige krav til sikring af fysiske sikkerhedsniveau At der sikres jævnlige systemopdateringer Udelukkende at benytte de sikre kommunikationskanaler I stiller til rådighed
Samlet set handler det ikke kun om at benytte den rigtige teknologi – men om at have den rigtige tankegang. Når man er opmærksom på, hvordan man kommunikerer, kan fjernarbejde være endda meget effektivt. Derfor kontakter vi vores medarbejdere via mange kanaler, så de ikke føler sig ude af loopet. Derfor kommunikerer vi mere end under normale omstændigheder. Vi har særlig vægt på at kommunikere, hvordan virksomheden kører og giver medarbejderne vigtige instruktioner i tilfælde af en nødsituation.
Først og fremmest er det vigtigt at du sætter dig godt til rette. Har du ikke et decideret kontor eller skrivebord, så sæt dig ved spisebordet, så du kan få computeren op i en passende højde. Dernæst skal du finde en behagelig stol, som du kan holde ud og sidde på i lang tid, uden at få ondt i ryggen eller nakken. Det kan være svært at opretholde den samme fokus, når man arbejder hjemmefra.
gladere medarbejdere
IUNO anbefaler desuden, at virksomheder fastsætter klare retningslinjer, der sikrer, at persondata fortsat behandles forsvarligt når medarbejderne arbejder hjemmefra. Det er samtidig vigtigt, at virksomheder også fører aktivt tilsyn med, at retningslinjerne faktisk overholdes i praksis.
Det betyder, at virksomheder, der kommer under særligt arbejdspres, har adgang til at opretholde deres aktiviteter. Arbejdstilsynet har klart tilkendegivet, at selvom de normalt ikke vil føre tilsyn i medarbejderens private hjem, vil der udføres tilsyn i tilfælde af alvorlige ulykker og klager. Udover arbejdsmiljølovgivningens almindelige pligter kan hjemmearbejdet samtidig resultere i store udfordringer for både det tekniske og organisatoriske sikkerhedsniveau.
Overholdelse af de krav og sikkerhedspolitikker I stiller til rådighed Sikring af fjernadgang, brug af kryptering og jævnlige systemopdateringer Sikring af fysisk adgang til computeren i overensstemmelse med jeres retningslinjer
Virksomheder bør derfor være opmærksomme på, at medarbejdere, der er blevet bedt om at arbejde hjemmefra, kan risikere skattemæssige ændringer. Virksomheder bør derfor sikre en løbende dialog med medarbejderne og søge at afhjælpe eventuelle gener, der måtte opstå som led i den nye hjemmearbejdsplads.
Livestream om omstruktureringer i de nordiske lande Morgenmøde om den nye ferielov 2019 Seminar om udvikling og ansættelsesformer 5 gode råd til at indrette din hjemmearbejdsplads
Det kan også være du skal have plads til flere skærme, hvilket bedst lader sig gøre med et stort og rummeligt bord. Jeg finder især deres brun/beige model flot med sine klassiske, lidt landlige farver.
Som følge af regeringens seneste udmeldinger vil hjemmearbejdspladsen for mange vare lige til påske. I nyhedsbrevet kigger vi derfor nærmere på, hvilke regler og anbefalinger der egentlig gælder for den nye midlertidige arbejdsplads. Husk arbejdsmiljøet
Så følg vores Pinterest board, som løbende bliver opdateret med nye gode idéer. Livingbox er en abonnements boks med forkælelse til dig og dit hjem. Hver anden måned bliver du præsenteret for nye spændende ting til hjemmet.
Lad os starte med noget af det absolut vigtigste: ergonomien. Det kan være enormt fristende, at smide sig i sofaen med sin laptop på skødet eller at sætte sig på en spisestuestol ved stue- eller køkkenbordet. Det kan dog hurtigt føre til smerter i ryg, nakke, lænd eller på rumpetten. Simpelthen fordi disse møbler ikke er beregnet til længere tids stillesiddende arbejde.
Gør det hyggeligt med stearinlys, en god kop kaffe eller en lækker plaid, så du ikke bliver fristet til at rykke over på sofaen, når trætheden melder sig. Det kan også være en god idé at hænge/sætte nogle billeder frem af ting som inspirerer dig og gør dig glad . Og har du møder, som du ikke fysisk kan deltage i, så benyt videochat, for stadig at få følelsen af at du ikke sidder helt alene hele dagen.
Effektiv kommunikation er vigtig for meget produktive teams, der samarbejder, og det bliver endnu vigtigere, når du arbejder med kolleger fordelt på mange private hjem. Bare et par forstyrrelser under en times koncentreret arbejde kan få effektiviteten eller kvaliteten til at falde markant. Heldigvis er der masser af værktøjer, der kan hjælpe med at træffe beslutninger og sikre, at man kan levere, uden man behøver at være fysisk tilstede. Dermed kan alle bidrage og byde ind og holde projekter i gang uden forstyrrelser. Tillid er det vigtigste, når alle kolleger sidder spredt i villaer og lejligheder.
Den nye ben-struktur skulle give bordet endnu bedre stabilitet. Bordets højde kan justeres ved hjælp af de de typiske knapper i bordkanten, men nu kan du også downloade en app og justere højden på bordet via dén.
Et elektrisk hæve/sænkebord er en gave til menneskeheden. Det giver dig muligheden for at tilpasse din arbejdsstilling hen over dagen, og det er noget din krop vil være dig evigt taknemmelig for. Ved ofte at skifte mellem arbejdsstillinger holdes din krop aktiveret, og du har en bedre blodgennemstrømning. Du forbrænder også meget mere energi ved blot at stå op, hvilket kan betyde meget hvis man bruger rigtig mange timer om dagen foran sit skrivebord.
Vi skifter over i en anden prismæssig boldgade. Men når vi taler om ergonomi og kontorstole, så er der én stol, der trumfer dem alle: Herman Miller’s Aeron. Alle, der har beskæftiget sig med ergonomi og kvalitetskontorstole kender til Aeron-stolen, og hvis du ikke allerede gjorde, så kan du takke mig senere. Stolen, der blev designet i 1992, har et unikt design, der er let at kende og som måske kan skræmme nogle væk. Det er i høj grad funktion over form.
Ny dansk teknologi bag intelligent opsporing og mindskning af smitte på hospitaler og plejehjem De fedeste ting til din hjemmearbejdsplads Vi befinder os i en træls tid, hvor vi er rigtig mange, der har måttet indrette vores hjem som en, forhåbentligt, kortvarig hjemmearbejdsplads. Det introducerer et væld af nye udfordringer, der kan lægge en dæmper på koncentrationen og dermed effektiviteten. I denne artikel kigger vi på nogle af de fedeste produkter, der i høj grad vil kunne forbedre din hjemmearbejdsplads, både den midlertidige og den permanente af slagsen.
hjemmearbejdspladsen 2.0
I denne tid er rigtig mange blevet hjemsendt og skal derfor vende sig til at arbejde under nogle andre forhold end de plejer. Her får du 5 gode råd til at indrette din hjemmearbejdsplads, så du kan få styr på de fysiske rammer og få det bedste ud af den kommende tid.
Frokostordning sikrer medarbejderne god og sund kost En del danskere er allerede i karantæne derhjemme, fordi de har været i kontakt med corona-smittede personer. Andre arbejder hjemme, fordi virksomheden ønsker at bremse corona-smitten, og fra på mandag er alle offentlige ansatte sendt hjem. Virksomheden sendte alle 3.000 ansatte hjem for en uge siden pga.